Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0,00kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
Cirkusvagnen

 Cirkusvagnen

Varför köpa ett färdigmålat tryckimpregnerat litet trädgårdsskjul när man kan hitta en fantastisk gammal vagn med själ och skönhet och låta trädgården blomstra kring den? I vagnen finns plats för trädgårdsbiblioteket och ett fint arbetsrum med stora arbetsytor och bra förvaring.  
Som en liten extra bonus har våra duktiga snickare klurat ut så fiffiga lösningar att man kan vända och vrida på lite grejer i de båda rummen, och så VIPS- så har vi plötsligt ett sovrum och ett kök i vagnen istället! Så när man tröttnat på sin egen trädgård drar man bara vidare till nästa äventyr... 

Vi har noggrant valt ut samarbetspartners inför renoveringen av vagnen. 

AugustiBröder Möbelsnickeri AB har gjort inredningen till vagnen och tänkt ut alla smarta lösningar för compact living-konceptet: Biblioteket som blir ett sovrum och odlingsrummet som blir ett kök...  De har lyckats med konststycket att förena de praktiska lösningarna med det estetiska.

Dan Roos Bygg AB har gjort de vackra fönstren till vagnen. 

Västra Vrams Kaminaffär / Morfars Kammare har gjort det eminenta jobbet med att eldsäkra och installera två avtagbara skorstenar i cirkusvagnen. Ni når Roland på 0768-582285 eller 044-312280. 

Alla vackra elmojänger och pinaler, sladdar och glödlampor kommer från Byggfabriken i Malmö. Detaljerna är av vikt... 

Stengården Smide tillverkar balkongräcken och trappor till oss - så att mässbesökarna slipper hoppa jämfota upp i vagnen!

STORT TACK till er alla kunniga och kreativa själar! 


Cirkusvagnen är ett litet äventyr i sig. Den är byggd i forna Östtyskland någon gång under 60-talet och har liggande träpanel och rundat tak - precis som sig bör när det är en riktig cirkusvagn! Med sovplats för fyra personer i två rum har den sedan kuskat Europa runt på cirkusäventyr och slutligen, 50 år senare, hamnat lite glömd och ledsen på en bakgård i Bjärsjölagård. När vi tog på oss det här projektet gick det knappt att andas i vagnen på grund av all mögellukt och utspilld after shave, men nu står den klar, med helt ny inredning och nymålat yttre. 

I cirkusvagnen finns två rum:

Ett bibliotek med en lång, en smal och två normalbreda bokhyllor samt två uppfällbara bord. Den långa bokhyllan går att haka loss och vända på och bakom döljer sig en dubbelsäng på 160 cm. 

Ett arbetsrum med bra arbetsytor i bekväm ståhöjd. Två avlånga bänkar med bra förvaring under. En av arbetsytorna fälls upp mot väggen och under finns en spis och ugn. Det stora arbetsbordet går att dra ut från väggen och sänka ner till bra sitthöjd, och nu blir bänkarna perfekt placerade till bordet, den ena väggfast och den andra går att anpassa till bordet. Det finns även vask och kylskåp.

Vagnen kommer att vara en del av vår trädgård här i Lövestad och kommer under vinterhalvåret att bo inomhus. Vagnen kommer att vara en del av en mässinstallation under Stora Villa- och Vårträdgård-mässorna i Malmö 2017 och 2018 - Del av en installation där mässbesökarna får koppla av och sitta ner en stund och bara vila fötterna och huvudet. 

Under trädgårdsmässan 2016 har biblioteket varit fyllt med trädgårdslitteratur och arbetsrummet har fungerat som odlingsrum. Användningsområdena för vagnen går självklart att förändra efter behov.  

Jobbar Du med planering av evenemang, stora som små, och är intresserad av att hyra Cirkusvagnen? 

Hör av dig till oss via mail eller telefon. 

spikenikistan@spikenikistan.com

eller

070 602 72 54 


Språk/Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
Populärt / Nytt
Reklam
Copyright © Spiken i Kistan | Antikviteter och Byggnadsvård